Receptek  
 


 



































 

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

               8 db palacsinta              
15-20 dkg csirkehúsból készült paprikás
2 dl tejföl

Elkészítés:

A paprikásban levő csirkehúst nagyon apróra vágjuk. Összekeverjük két evőkanál tejföllel, és hozzáadunk egy kis paprikáslét, hogy jól kenhető legyen. Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, és összehajtogatva kivajazott tűzálló tálra tesszük. A maradék paprikáslevet összekeverjük a tejföllel, és a palacsinták tetejére öntjük. Előmelegített sütőben kb. 200°C-on néhány perc alatt átforrósítjuk, és így tálaljuk.

Rántott töltött zsemle

Hozzávalók:

4 személy részére
4 db zsemle
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
6 db tojás
petrezselyemzöld
olaj

bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zsemléknek levágjuk a kalapját és kivájjuk a belsejét.Tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük.Közben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, az apró kockákra vágott gombát rátesszük, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.Később a fedőt levéve elfőzzük a levét, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.Az így kapott "tölteléket" a zsemlkébe halmozzuk, a tetejükre egy-egy nyers tojást ütünk és a sütőben addig sütjük, amíg a tojások meg nem dermednek.Tartalmas levesek után főételnek is beillik.

Sonkával töltött gombafejek

Hozzávalók:

50 dkg gomba
8 dkg vaj
6 dkg liszt
3 dl tej
bors
pirospaprika

40 dkg fôtt füstölt hús
2 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk. A gombafejeket egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsô részét megsózzuk, és kevés törött borssal meghintjük.
Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztbôl és a tejbôl suru besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra összevágott fôtt füstölt húst és a tojássárgáját.
A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütôbe tolva megsütjük.
Rizzsel tálaljuk.

Tatár bifsztek

Hozzávalók:

bélszín
tojássárgája
vöröshagyma
mustár
petrezselyem
fehérbors

fokhagyma
ketchup
piritós

Elkészítés:

A friss bélszínt 24 órárán át lassú pácban érleljük.
Ezután jó alaposan ledaráljuk(2-3-szor), hogy pépes legyen. Minden 10 dkg húshoz 1 tojássárgáját készítsünk elő,valamint az összes fűszert apróra vágva. Előre ízesíthetjük a masszát, de azigazi bifsztek az, amit némi kóstolgatás mellett az ember magának készít el. A tálaláshoz a masszából készítsünk kicsiny fészket, a tojást ebbe "ültessük" bele. A felaprított zöldségeket helyezzük a fészek köré, így mindenki egyénileg keverheti ki a szája íze szerinti bifszteket.

Frissen elkészült piritóssal tálaljuk.


Tipp!
A fokhagyma és ketchup ne maradjon ki a masszából, ezek nélkül kisebb az ízhatás. A bekevert massza hosszabb tárolás után (max. 24 óra)jobban összeérik, finomabbá válik.

 





 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu