|
|
Csirkemáj
szalonnában
Hozzávalók:
1 csomag csirkemáj 1 zacskó vékonyra
szeletelt bacon szalonna
Elkészítés:
A csirkemájat kisebb darabokra szeljük és
baconba csavarjuk. Hogy ne essen szét
hurkapálcával vagy hústűvel megtűzzük.
Meleg sütőban vagy grillen
sütjük.
Csülkös
káposzta
Hozzávalók:
1 db (egy kilós) füstölt csülök
egy fej vöröshagyma (vagy két kisebb)
1 kg savanyú káposzta piros paprika
bazsalikom só (ha szükséges) 1-1
evokanál paradicsom és paprika püré
Elkészítés:
Szabadtuzön, tepsiben készítendo! A
kicsontozott csülköt apróra vágom, a tepsiben
megpirítom, majd ráteszem a hagymát, amellyel
tovább "érlelem" a kettot. Megmosom a káposztát,
kinyomkodom, késsel aprítom, hogy a hosszú szálak
eltunjenek a keverhetoség miat, majd felöntöm
vízzel és fuszerezem. Kb. két órát vesz igénybe a
rotyogtatás, ha elfott a leve hozzáadok 3 dl
növényi tejszínt (cuccina, a hipermakettekben
kapható) és még néhány percig
forralom.
Közben szétkotrom a parazsat, s
amíg ki nem hul, a helyén
hagyom.
Sült
angolszalonna
fokhagymával
Hozzávalók:
1 ek. olivaolaj fél
kiskanál méz 1 gerezd zúzott fokhagyma fél
kiskanál Worcester szósz 8 szelet
angolszalonna fél citrom leve bors
Elkészítés:
Egy tálban a szalonna kivételével
mindent összekavarunk. A szalonnák mindkét
oldalát bekenjük ezzel a keverékkel.
Közepesre melegitjük a grillt.
Bekenjük a rostélyt olajjal, rátesszük a
szalonnaszeleteket, letakarjuk, és mindkét oldalát
3-4 percig sütjük.
Sült
krumplival tálaljuk.
Sült
csirkefilé
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé 4 ek. olaj
6 ek. száraz fehérbor 1 ek. Dijoni mustár
0,5 kiskanál szurokfu 0,5 kiskanál
bazsalikom 0,5 kiskanál cayene bors csipos
paprika 1 kiskanál barnacukor
só bors
Elkészítés:
A csirke kivételével minden
alapanyagot összekeverünk. A csirkét egy tányérra
tesszük, és leöntjük a páclével, egy órára hutobe
tesszük. Erosen felmelegitjük a grillt, bekenjük
olajjal a rácsot, s megsütjük a csirkét 2-3-szor
megforgatva (kb.15-20 perc). Közben gyakran
locsolgatjuk a páclével és
olajjal.
Sült
sertésszeletek
Hozzávalók:
fél pohár almaecet 4 ek ketchup
2 ek barnacukor 1 fej finomra vágott
hagyma 1 kiskanál rozmaring 1 kiskanál
Worcester szósz fél kiskanál bors 4 szelet
2 cm vastag sertéshús
Elkészítés:
A hús kivételével mindent
összekeverünk egy tálban, közepes lángon 5 percig
fozzük, majd a tuzrol levéve lehutjük. A
hússzeleteket bekenjük ezzel a páclével, és
negyedórára félre tesszük. Közepesen felmelegitjük
a grillt. A rácsot bekenjük olajjal, és rátesszük
a húsokat, és fedés nélkül minden oldalát 10
percig sütjük. Közben párszor bekenjük a
páclével.
Sült krumplival tálaljuk.
|
|
|
|
|