Receptek  
 


 



































 

   

Csirkemáj szalonnában

Hozzávalók:

1 csomag csirkemáj
1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna

Elkészítés:

A csirkemájat kisebb darabokra szeljük és baconba csavarjuk. Hogy ne essen szét hurkapálcával vagy hústűvel megtűzzük. Meleg sütőban vagy grillen sütjük.

Csülkös káposzta

Hozzávalók:

1 db (egy kilós) füstölt csülök
egy fej vöröshagyma (vagy két kisebb) 
1 kg savanyú káposzta
piros paprika
bazsalikom
só (ha szükséges)
1-1 evokanál paradicsom és paprika püré

Elkészítés:

Szabadtuzön, tepsiben készítendo! A kicsontozott csülköt apróra vágom, a tepsiben megpirítom, majd ráteszem a hagymát, amellyel tovább "érlelem" a kettot. Megmosom a káposztát, kinyomkodom, késsel aprítom, hogy a hosszú szálak eltunjenek a keverhetoség miat, majd felöntöm vízzel és fuszerezem. Kb. két órát vesz igénybe a rotyogtatás, ha elfott a leve hozzáadok 3 dl növényi tejszínt (cuccina, a hipermakettekben kapható) és még néhány percig forralom.

Közben szétkotrom a parazsat, s amíg ki nem hul, a helyén hagyom.

Sült angolszalonna fokhagymával

Hozzávalók:

1 ek. olivaolaj 
fél kiskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél kiskanál Worcester szósz
8 szelet angolszalonna
fél citrom leve
bors

Elkészítés:

Egy tálban a szalonna kivételével mindent összekavarunk. A szalonnák mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel. Közepesre melegitjük a grillt. Bekenjük a rostélyt olajjal, rátesszük a szalonnaszeleteket, letakarjuk, és mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.

Sült krumplival tálaljuk.

Sült csirkefilé

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
4 ek. olaj
6 ek. száraz fehérbor
1 ek. Dijoni mustár
0,5 kiskanál szurokfu
0,5 kiskanál bazsalikom
0,5 kiskanál cayene bors
csipos paprika 
1 kiskanál barnacukor

bors

Elkészítés:

A csirke kivételével minden alapanyagot összekeverünk. A csirkét egy tányérra tesszük, és leöntjük a páclével, egy órára hutobe tesszük. Erosen felmelegitjük a grillt, bekenjük olajjal a rácsot, s megsütjük a csirkét 2-3-szor megforgatva (kb.15-20 perc). Közben gyakran locsolgatjuk a páclével és olajjal.

Sült sertésszeletek

Hozzávalók:

fél pohár almaecet
4 ek ketchup
2 ek barnacukor
1 fej finomra vágott hagyma
1 kiskanál rozmaring
1 kiskanál Worcester szósz
fél kiskanál bors
4 szelet 2 cm vastag sertéshús

Elkészítés:

A hús kivételével mindent összekeverünk egy tálban, közepes lángon 5 percig fozzük, majd a tuzrol levéve lehutjük. A hússzeleteket bekenjük ezzel a páclével, és negyedórára félre tesszük. Közepesen felmelegitjük a grillt. A rácsot bekenjük olajjal, és rátesszük a húsokat, és fedés nélkül minden oldalát 10 percig sütjük. Közben párszor bekenjük a páclével.

Sült krumplival tálaljuk.

 

 


 

 

 



 

 

 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu