Receptek  
 


 



































 

   

Bazsalikomos töltött paradicsom

Hozzávalók:

6 közepes nagyságú paradicsom
1 nagy csokor összevagdalt snidling
2 tört fokhagymagerezd
2 ek citromlé
25 dkg sovány túró vagy ricotta sajt

bors
zsemlemorzsa
2 ek reszelt parmezán jellegu sajt
1 kis csokor összavagdalt petrezselyem

Elkészítés:

A sütot 180 °C-ra bemelegítjük. A paradicsomok tetejérol egy lapot levágunk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomokat üregükkel lefelé helyezzük, a kikapart belsejüket szurobe tesszük, hogy lecsöpögjenek. A bazsalikomot a snidlinggel, a fokhagymával és a citromlével jól összekeverjük majd belekeverjük a túrót és a paradicsombelsoket. Sóval, borssal ízesítjük. A fuszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, a zsemlemorzsával megszórjuk és 15-20 percig sütjük és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Cukkinipástétom

Hozzávalók:

50 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 cso zöldpaprika (lehet csípos is)
kevés olaj
10 dkg margarin
8 dkg szójapehely

bors
paprika
1 evokanál Vegeta

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedo alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet a Vegetával elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellpi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkinihez adjuk. Zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet). Ha kihult, a Rámával jól összeturmixoljuk.

Kenyérre kenve kínáljuk.

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl

őrölt bors
petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet, és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. Őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Kelkáposztafasirt

Hozzávalók:

1/2 kg kelkáposzta
1 evőkanál olaj
1 zsemle
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa

bors
tej

Elkészítés:

A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, majd vékony csíkokra vágjuk, és 1 evőkanál olajon tovább pároljuk. Hozzáadunk a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot.

Tükörtojás-sütőben mindkét oldalát megsütjük.

Olasz egytálétel

Hozzávalók:

3o dkg csirke- v. pulykamell
1 nagy fej hagyma
2-3 paradicsom(érett)
5-6 közepes krumpli
1 nagy sárga paprika
1 nagy piros paprika
1 nagy zöld paprika
1 közepes cukkini
1 l húsleves (kockából)
majoranna

bors
olaj

Elkészítés:

1-2 ek olajon jól megpirítjuk a feldarabolt húst, megsózzuk, rátesszük a felkockázott hagymát, megpároljuk, erre jön a meghámozott, nagy darabokra vágott paradicsom. Kb 5 percig fozzük, majorannázzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel. Egszer felforraljuk, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt krumplit és amikor az már félig megfott, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott paprikákat és a o.5 cm-es karikákra vágott cukkinit. Addig fozzük, míg minden zöldség megpuhult, lehet még beletenni majorannát, borsot.

Semmit sem kell kicsire aprítani, mert ez az étel úgy mutatós, ha minden jól látszik.

Vegetáriánus töltött palacsinta gombamártással

Hozzávalók:

8 db üres palacsinta tészta
15 + 15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
2 dl besamelmártás

só és orölt bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a kisütéshez
2 dl tejföl
5 dkg trapista sajt
1 evokanál liszt
1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés:

A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés étolajban feltesszük pirítani, beletesszük a gombának a felét, kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük és puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk a gombamártást. A gomba másik felét a zöldborsóval olajon megpirítjuk, és nagyonkevés vízzel fedo alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a besamelmártást és 5 dkg reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük.

Betöltjük a palacsinta tésztát, összehajtogatjuk, hogy ne follyon ki a töltelék, bepanírozzuk és forró olajban megsütjük. Az elore elkészített gombamártással tálaljuk.

Vegetáriánus rakott

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
5 db fott tojás
15 dkg zöldborsó
15 dkg spárgabab
15 dkg gomba
3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt

vegeta ételízesítő

Elkészítés:

A gombát szeletekre vágjuk és lepirítjuk. A burgonyát, zölborsót, spárgababot megfozzük. A burgonyát és a tojást karikákra vágjuk. Egy tuzálló tálat vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával és rétegezzük rá a zöldségeket. Minden réteget locsocsolunk tejföllel, megszórjuk vegetával. A legaljára és a tetejére burgonya kerüljön. Sütés elott szórjuk meg reszelt sajttal.

Forró sütőben rózsaszínüre süssük.




 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu