"Van aki forrón szereti"
spagetti
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
5-6 gerezd
fokhagyma
2-3 db hegyes, piros, csípos paprika
2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A spagettit "al dente"
(roppanósra) fozzük. A felhevített olivaolajban
megpirítjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát
és a csípos paprikát. A leszurt tésztát az olajba
forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Juhtúrós
lasagne
Hozzávalók:
25 dkg lasagne lap
25 dkg
juhtúró
1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk
szárított
2 szál kakukkfu vagy 1 kk
szárított
1 kk szárított oregano
25 dkg
mozzarella sajt
10 dkg
tisztított napraforgómag
2 ek olaj
3 ek
reszelt parmezán sajt
2 tojás
5 dl surített
paradicsom
Elkészítés:
A kész lasagne lapokat a
csomagolásán jelzettek szerint megfozzük, a
juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfuszereket
használunk, megmossuk, és apróra vágjuk oket. A
mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A
napraforgómagból 2 evokanállal félreteszünk, a
többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy
kisebb tepsit, vagy mély tuzálló tálat olajjal
kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra
vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a
tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a
kakukkfuvel, és egy kevés sóval, borssal
ízesítjük. A sütot közepesre (180 fok)
elomelegítjük.
A forma alját megkenjük
surített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk
rá, majd egy réteg juhsajtos massza,
paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd
újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva,
amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella
kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott
napraforgóval, és a süto középso rácsán kb. 25
percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Tálalás elott néhány percig
állni hagyjuk.
Fuszeres öntettel elkészített
vegyes saláta illik hozzá.
Pizza
tészta
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg túró
4
evokanál olaj
8 evokanál tej
1 egész tojás
1/2 csomag sütopor
só
pici cukor
Elkészítés:
Fentieket
összegyúrjuk, tepsi méretre kinyújtjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük, egybol mindent a
tetejére rakunk, és már mehet is a sütobe. kb:
30-35 perc.
Nizzai
pizza