Receptek  
 


 



































 

  

"Van aki forrón szereti" spagetti

Hozzávalók:

1 csomag spagetti
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 db hegyes, piros, csípos paprika
2 ek olivaolaj

Elkészítés:

A spagettit "al dente" (roppanósra) fozzük. A felhevített olivaolajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a csípos paprikát. A leszurt tésztát az olajba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Juhtúrós lasagne

Hozzávalók:

25 dkg lasagne lap
25 dkg juhtúró
1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított
2 szál kakukkfu vagy 1 kk szárított
1 kk szárított oregano
25 dkg mozzarella sajt
10 dkg tisztított napraforgómag
2 ek olaj
3 ek reszelt parmezán sajt
2 tojás
5 dl surített paradicsom

Elkészítés:

A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfozzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfuszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk oket. A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evokanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tuzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfuvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütot közepesre (180 fok) elomelegítjük.

A forma alját megkenjük surített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a süto középso rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Tálalás elott néhány percig állni hagyjuk.

Fuszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.

Pizza tészta

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg túró
4 evokanál olaj
8 evokanál tej
1 egész tojás
1/2 csomag sütopor

pici cukor

Elkészítés:

Fentieket összegyúrjuk, tepsi méretre kinyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, egybol mindent a tetejére rakunk, és már mehet is a sütobe. kb: 30-35 perc.

Nizzai pizza

Hozzávalók:

Pizza alap
1 kis fej karfiol
3 paradicsom
2 kis fej hagyma
10-12 szem fekete, magozott olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
4 e.kanál olívaolaj

bors
provenszi fuszerkeverék
reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfozzük, majd jól lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a héjazott, nyolcba vágott paradicsomokat. Lassú tuznél, a fuszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítve, mártássá fozzük. A pizza alapokat megkenjük a mártással, elosztjuk rajta a karfiolt és a darabolt olajbogyót. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Forró sütoben sajtpirulásig sütjük.





 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu