Receptek  
 


 



































 

   

Néhány recept, amihez mindenkinek - egészségesnek, fogyni vágyónak és cukorbetegnek egyaránt, jó étvágyat kívánok!

HÚSPÁSTÉTOM


Hozzávalók:


10 dkg sült csirke,
1 dkg Ráma margarin,
1 pohár kefir, zöld-petrezselyem,
1 evőkanál búzakorpa,
1 evőkanál búzacsíra,
1 fej saláta,
1-2 vékony karika zöldpaprika.


Elkészítés:


A húst megdaráljuk, összekeverjük a margarinnal, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel (kevés petrezselymet díszítésre félreteszünk), korpával, búzacsírával, a kefir 2/3 részével. A salátát megmossuk, vékony metéltre vágjuk, s összekeverjük a maradék kefirrel.A húst a salátára tálaljuk, petrezselyemmel, zöldpaprikával díszítjük.


Energiatartalom: 307 kcal, 1285 kJ.
Fehérje: 32 g.
Zsír: 17 g.
Szénhidrát: 4 g.

TÚRÓVAL TÖLTÖTT PARADICSOM


Hozzávalók:


20 dkg (2 vagy 4) kemény paradicsom,
10 dkg félzsíros tehéntúró,
1 pohár sovány kefir,
néhány szál kapor,
4 db salátalevél,
2 evőkanál búzacsíra.


Elkészítés:


A paradicsomokról 1 vékony szeletet levágunk, és azt félre tesszük. A paradicsom belsejét kanállal kikaparjuk. A túrót összekeverjük a finomra vágott kaporral, búzacsírával és a kefirrel. A keveréket betöltjük a paradicsomokba, a levágott paradicsomszelettel befedjük. Megmosott salátalevelekre tálaljuk a töltött paradicsomokat.


Energiatartalom: 212 kcal, 517 kJ.
Fehérje: 13 g.
Zsír: 2 g.
Szénhidrát: 10 g.

TÖLTÖTT CSIRKEMELL ZUKKINI SALÁTÁVAL


Hozzávalók:


20 dkg csirkemell,
2 tojásfehérje,
3 evőkanál búzacsíra,
zöldpetrezselyem,
5 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg sárgarépa,
5 dkg zeller,
1 kávéskanál napraforgó olaj,
nátriumszegény só, vagy kevés konyhasó,
40 dkg zukkini,
5 dkg párizsi,
1 pohár sovány kefir,
2 dkg reszelt Óvári sajt,
kapor.


Elkészítés:


A csirkemellet 2 szeletbe vágjuk, megkenjük tojásfehérje, búzacsíra, finomra vágott petrezselyem keverékével és kissé megsózzuk. Fölcsavarjuk, összetűzzük, vagy fehér cérnával összekötjük. A megtisztított, kis kockára vágott, vegyes zöldséget kevés forró vízben félig puhára főzzük. Olajjal kikent, tűzálló tálba tesszük a zöldséget, rátesszük a csirketekercset, ráöntjük a zöldséglevet, lefedjük, és sütőben puhára pároljuk, végül a levét elpárologtatjuk.A zukkinit forró vízben kevés sóval 10 percig főzzük, leszűrjük, kihűtjük. Összekeverjük az 5 dkg apró kockára vágott párizsival, 1 pohár kefirrel, finomra vágott kaporral, megszórjuk reszelt sajttal.


Energia tartalom: 310 kcal, 1290 kJ.
Fehérje: 34 g.
Zsír: 13 g.
Szénhidrát: 13 g.

VEGYES GYÜMÖLCSSALÁTA


Hozzávalók:

10 dkg alma,
10 dkg körte,
20 dkg grapefruit,
5 dkg meggy,
2 evőkanál búzacsíra.


Elkészítés:


A grapefruitot kettévágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük, átpréseljük vagy 1 dl vízzel turmixoljuk. A gyümölcs héját félretesszük. A megtisztított, vékony szeletekre vágott almát és körtét a grapefruittal összekeverjük és hozzákeverjük a búzacsírát. A salátát a grapefruit héjába tálaljuk és meggy szemekkel díszítjük.

Energiatartalom: 103 kcal, 429 kJ.
Fehérje: 0.
Zsír: 0.
Szénhidrát: 19 g.




 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu