Receptek  
 


 



































 

   

Svéd gombasaláta

Hozzávalók:

1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg gomba
1 kis doboz paradicsompüré

törött bors
1 babérlevél
cukor
reszelt citromhéj
pár csepp citromlé

Elkészítés:

Az olajat megforrósítjuk és világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára pároljuk. Mikor már saját levét elfőtte, belekeverjük a paradicsompürét, és még néhány percig pároljuk.

Jégbe hűtve tálaljuk, de a babérlevelet dobjuk ki belőle.

Banánsaláta

Hozzávalók:

4 banán
fél citrom
5 dkg porcukor
5 dkg mandula

Elkészítés:

A meghámozott banánt apró szeletekre vágjuk, a citrom levével meglocsoljuk, majd meghintjük a porcukorral, és a vékony csíkokra vágott mandulával megszórjuk. Egy órán át hideg helyen állni hagyjuk.

Káposztasaláta görög módra

Hozzávalók:

100 g kelvirág rózsa
300 g fejes káposzta
100 g sárgarépa
100 g zeller
1 csomó petrezselyem
1 csomó zellerzöld
1 citrom leve
1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A nyersanyagokat tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony metéltre, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük szét, a petrezselyem és a zeller zöldjét vágjuk finomra. Az összevágott anyagokat helyezzük egy tálba és sózzuk meg, hagyjuk állni, és közben többször keverjük meg. Kinyomkodjuk a levétől és zárt edénybe helyezve 2-3 napig a hűtőszekrényben tartjuk.

Tálaláskor a tál közepére helyezzük az összeérett anyagokat, meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal.

Orosz burgonyasaláta

Hozzávalók:

60 dkg héjában fott burgonya
1 nagy savanykás alma
1/2 citrom leve
1 fott tojás
1 fej hagyma
3 e.kanál olaj
3 e.kanál ecet
5 e.kanál húsleves
2 t.kanál mustár

bors

Elkészítés:

A fott tojás sárgáját jól kikeverjük az olajjal, az ecettel, a húslevessel és a fuszerekkel. A burgonyát kockákra, a hagymát és az almát vékony szeletekre, a tojás fehérjét apró kockákra vágjuk. Az alapanyagokat és az öntetet jól összekeverve, behutve tálaljuk.

Virslis kukoricasaláta

Hozzávalók:

30 dkg mirelit kukorica
1 fej hagyma
1 zöld színu paprika
2 paradicsom
2 fürtös uborka
2 pár virsli
15 dkg Gouda sajt
2 e.kanál almaecet
4 e.kanál olaj
mustár

pirospaprika
bors
cayennebors
cukor

Elkészítés:

A kukoricát enyhén sós vízben megfozzük, majd jól lecsepegtetjük. A hagymát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A paprikát és az uborkát vékonyra szeleteljük. A virslit szeleteljük, a sajtot kis kockákra vágjuk. Az olajat az ecettel jól elkeverjük, ízlés szerint a mustárral és a többi fuszerrel ízesítjük. Minden alapanyagot összekeverünk, kb. 20 percre hutobe állítjuk a salátát.

Pirítóssal kínáljuk.





 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu