Receptek  
 


 



































 

 

Bolgár rizseshús

Hozzávalók:

400 g sertéshús
1 evokanál olaj
1 teáskanál só
2 teáskanál édesnemes paprika
1/4 teáskanál bors
2 összenyomott fokhagymagerezd
2 paradicsom
1 l húsleves
1 zöld paprika
3 fej vöröshagyma
250 g hosszúszemu rizs

Elkészítés:

A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fuszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedo alatt puhára fozzük. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szeljük. A hagymát megtisztítjuk és négy részre vágjuk. A paradicsomot rövid idore a forró levesbe tesszük, majd a borét lehúzzuk és négybe vágjuk.

A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és a hagymát belekeverjük és puhára fozzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára fozzük, és ízesítjük.

Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók:

savanyított káposzta
vöröshagyma
főtt tojás
lángolt kolbász
fott rizs
szalonna
tejföl
olaj
pirospaprika enyhén csipos

bors
30-40 dkg sertés-, vagy marhahúsból pörkölt

Elkészítés:

A savanyú káposztát a vöröshagymával kicsit megpárolom, pirospaprikával megszóróm. 4-5 tojást megfozünk keményre, hülni hagyjuk. A rizst is elkészítjük a szokásos módon.A kolbászt felszeljük. Egy jénai tál alját kirakjuk a szalonna szeletekkel, erre kerül a káposzta, a rizs, a pörkölt, a főtt tojás és a kolbász. Ezt addig ismételjük amíg van hozzávaló. A tetejére káposzta, tejföl, végül szalonna kerül.  20-25 percre a sütobe tesszük.

Zöldborsós sertéspaprikás

Hozzávalók:

1/2 kg sovány sertéshús
2 szál közepes sárgarépa
30 dkg zöldborsó
2-3 e.kanál tejföl
2 e.kanál olaj
pirosarany
gulyáskrém

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk. Forró olajon fehéredésig pirítjuk. Adunk hozzá pirosaranyat és gulyáskrémet, sóval ízesítjük. Kevés vizet aláöntve, fedo alatt félpuhára fozzük. Ezután hozzáadjuk a borsót és a vastagra szeletelt sárgarépát.(Ha kell, még vizet öntünk alá.) Az egészet puhára fozzük, végén hozzáadjuk a tejfölt. Nokedlivel vagy párolt rizzsel kínáljuk.





 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu